دلیل تنفر فرزندان از والدین

چرا کودکان از پدر و مادر خود متنفر می شوند؟ چگونه میتوان این حس را از بین برد؟

تنفر از پدر و مادر همانند عشق به آن‌ها ممکن است به دلایل مختلف در فرزندان شکل بگیرد و تاثیرات بدی در روحیه کودکان و روابط آنان با والدیشان بگذارد. به عنوان مثال برخی از کودکان و نوجوانان احساس می‌کنند از سوی والدین خود حمایت نمی‌شوند، به آن‌ها محبت نمی‌کنند، مانع پیشرفت و استقلال آنان می‌شوند و همین احساسات زمینه‌ساز تنفر نسبت به والدین است. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم که فرزندان به چه دلایلی از والدین خود متنفر می‌شوند و برای رهایی از این احساس بد چه کارهایی باید انجام شود. همچنین صحبت کردن با یک مشاوره کودک نیز کمک می‌کند این احساس نفرت از والدین را راحت‌تر از بین برد. با ما همراه باشید.

چرا کودکان از والدین خود متنفر می‌شوند؟

اغلب والدین با فرزندان خود با مهربانی و عطوفت رفتار می‌کنند و متقابلا فرزندان نیز به آن‌ها احترام گذاشته و به آن‌ها عشق می‌ورزند. محبت نکردن به کودکان و نوجوانان اولین عاملی است که احساس بد و کینه را در آنان به وجود می‌آورد. به این نکته توجه داشته باشید که عشق و محبت به تنهایی کافی نیست. بلکه اگر فرزندان در سایر مسائل زندگی مورد حمایت قرار نگیرند، باعث می‌شود کینه و تنفر از پدر و مادر جای عشق و محبت را بگیرد. برخی از مواردی که سبب احساس کینه و کدورت نسبت به والدین می‌شود را در ادامه ذکر خواهیم کرد.

فشار‌های روحی و بحث‌های مداوم

زمانی که در محیط زندگی به جای آرامش، دعوا و بحث میان اعضای خانواده حکم فرما باشد، فشارهای روحی زیادی به فرزند وارد می‌شود. به همین دلیل کودک یا نوجوان فضای آرامی را برای تمرکز و رسیدگی به کارهای خود پیدا نمی‌کند. همین دلیل باعث می‌شود با فکر به اینکه پدر و مادرش به او اهمیت نداده و بسیار خودخواه هستند، از آن‌ها بدش بیاید و احساس نفرت از والدین در کودک بیدار شود.

فشار روحی دلیل تنفر فرزندان از والدین
فشار روحی دلیل تنفر فرزند از والدین

مقایسه و تبعیض فرزندان

یکی دیگر از دلایلی که والدین با انجام آن باعث می‌شوند حس تنفر نسبت به پدر و مادر در آن‌ها ایجاد شود، تبعیض و مقایسه آنان با دیگر فرزندان یا همسالان است. در این شرایط فرزند شما با توجه به کمبود محبت و نادیده گرفته شدن از سوی والدین ، از پدر و مادر خودش متنفر می‌شود.

عدم توجه به استقلال طلبی کودکان و نوجوانان

استقلال نوجوان یکی از مسائل پر اهمیت برای به شمار می‌رود که برای اثبات خود و رسیدن به آن تلاش‌های بسیاری می‌کند. در نتیجه عدم توجه به این نیاز سبب تنفر از والدین می‌شود. کودکان با بزرگ شدن و ورود به دوره نوجوانی می‌خواهند برخی تصمیمات را خودشان گرفته و مسئولیت کارها را بر عهده بگیرند. هنگامی که والدین این اجازه را به فرزند خود نمی‌دهند و بستر رشد نوجوان خود را فراهم نمی‌کنند باعث می‌شود حس بدی در او ایجاد شود. زیرا تصور می‌کند آزادی را از او گرفته و با محدودیت‌های بیش از حد مانع پیشرفت او شده‌اید.

عدم توجه به نیازهای مادی فرزند

عدم توجه به نیازهای مادی یکی دیگر از عوامل تنفر از پدر و مادر به شمار می‌رود. فرزندان با توجه به سنشان، نیازهای مادی مختلفی مانند پوشاک، تفریحات، تحصیلات و… را دارند و از پدر و مادر خود توقع دارند این نیازهای مادی را برطرف کنند. هنگامی که والدین به این نیاز فرزند خود توجه کافی را نشان نمی‌دهند، کودک یا نوجوان به دلیل کمبودی که به خاطر مسائل مالی در خود احساس می‌کند از والدین خود متنفر می‌شود.

عدم توجه به نیازهای مادی فرزندان و تنفر از والدین
عدم توجه به نیازهای مادی فرزندان و تنفر از والدین

توقع زیاد از فرزند و نادیده گرفتن موفقیت‌های او

باید بدانید که توقع زیاد از فرزندتان سبب می‌شود تنفر از والدین را در آن‌ها به وجود بیاورید. انتظارات و توقعات شما باید متناسب با شرایط کودک و به اندازه توان او باشد. علاوه بر آن نادیده گرفتن موفقیت‌ها، استعدادها و توانایی‌‌های او و توقعات مداوم برای بهتر شدن، باعث می‌شود کودک احساس خوبی نسبت به والدین خود نداشته باشد.

در صورت تنفر فرزند از پدر و مادر، والدین باید چه کاری انجام دهند؟

بسیاری از والدین زمانی که متوجه می‌شوند فرزندشان از آن‌ها متنفر است، بسیار ناراحت می‌شوند و تصمیم می‌گیرند برای بهبود رابطه کاری انجام دهند. این مسئله و از بین بردن احساس نفرت از والدین در فرزند زمان زیادی می‌خواهد و باید در این راه تلاش زیادی کرد. در ادامه به پدر و مادرها خواهیم گفت برای بهتر شدن وضعیت چه کارهایی را باید انجام دهند.

  • کودکان و نوجوانانی که از والدین خود متنفر هستند، بسیار غمگین و منزوی هستند. پس یکی از مهم‌ترین کارها برای بهبود رابطه و داشتن یک کودک شاد، این است که محیطی شاد و صمیمی را برای فرزند خود فراهم کنید.
  • با فرزند خود صحبت کرده و مشکلات را بیابید و برای حل آن‌ها تلاش کنید.
  • فرزند خود را از عشق و محبت سیراب کنید.
  • برای از بین بردن احساس نفرت از والدین در فرزند خود، به آن‌ها فضایی برای رشد و استقلال بدهید و از حمایت آن‌ها دست نکشید.
  • اگر فرزندتان موفقیتی کسب می‌کند او را تشویق کنید و در صورت شکست برای رسیدن به هدف به او کمک کنید.
  • در صورتی که به تنهایی قادر نیستید رابطه میان خود و فرزندتان را درست کنید، بهتر است با مشاوره و کمک متخصص ادامه مسیر را طی کنید.

فرزندان چطور می‌توانند تنفر از پدر و مادر را در خود از بین ببرند؟

قدم مهمی که فرزندان می‌توانند برای رهایی از این شرایط و احساسات منفی بردارند، این است که گذشته را پشت سر رها کرده و رو به جلو حرکت کنند. فکر کردن درباره کارهای گذشته والدین، باعث می‌شود خشم و تنفر کودک یا نوجوان بیشتر شده و آسیب بیشتری به روح او وارد شود. برای اینکه تنفر از پدر و مادر را در خود از بین ببرید روش‌های زیر را به کار گیرید.

راه های از بین بردن تنفر از والدین
راه های از بین بردن تنفر از والدین

دست کشیدن از تغییر والدین

فرزندانی که از پدر و مادر خود متنفر هستند سعی دارند آن‌ها را مطابق میل خود تغییر دهند تا بتوانند حس خوبی به آنان داشته باشد. اما این کار تقریبا ممکن نیست. پس سعی کنید دست از تلاش برای تغییر آن‌ها برداشته و برای بهبود روان خود و پیشرفتتان قدمی بردارید.

رسیدن به استقلال و جدایی از خانواده

برای از بین بردن احساس نفرت از والدین علی رغم محدودیت‌ها، باید تلاش کنید از لحاظ مادی و حتی عاطفی به استقلال برسید و در موقعیتی مناسب، زندگی مستقل خود را شروع کنید. در این صورت می‌توانید در مسیری که دوست دارید حرکت کنید و به هدف‌های خود برسید.

درک بیشتر والدین

سعی کنید مشکلات پدر و مادر خود را درک کرده و به آن‌ها محبت کنید. با این کار پدر و مادر نیز محبت و عشق ورزیدن را از شما یاد گرفته و آن عشق را به شما برمی‌گردانند. این کار باعث افزایش اعتماد به نفس کودک و نوجوان و بهبود رابطه خواهد شد.

درک بیشتر والدین توسط فرزندان برای از بین بردن حس تنفر
درک بیشتر والدین توسط فرزندان برای از بین بردن حس تنفر

پیدا کردن دلیل تنفر از والدین

سعی کنید دلیل و ریشه احساس خود را پیدا کنید. قطعا هیچ پدر و مادری وجود ندارد که فرزند خود را دوست نداشته باشد و فقط در حق او ظلم و بدی کرده باشد. نکات مثبت و منفی و دلیل تنفر از والدین را در خود بیابید و سعی کنید به کارهای خوبی که برایتان انجام داده‌اند فکر کنید.

بخشش والدین

به دوش کشیدن احساسات منفی و کینه، به روح و جسم انسان آسیب می‌رساند. پس سعی کنید والدین خود را ببخشید. به عنوان مثال استرس، مشکلات قلبی، فشارخون، افسردگی، مشکلات خواب و خوردن، انتقام جویی و… از جمله آسیب‌هایی است که در صورت تحمل مداوم خشم و نفرت در افراد به وجود می‌آید. در نتیجه بر اساس روانشناسی نفرت از والدین، بخشش پدر و مادر برای رسیدن به آرامش و سلامتی حائز اهمیت است.

سخن آخر

گاهی اوقات مسائلی پیش می‌آید که والدین با رفتاری  نامناسب مانند تنبیه کودک باعث می‌شوند احساس تنفر نسبت به آن‌ها در او شکل گرفته و دوران کودکی سختی را سپری کنند. پس برای جلوگیری از این نفرت، به دلیل روحیه حساس کودکان و نوجوانان باید سنجیده رفتار کنید. از بد و بیراه گفتن به فرزند خود بپرهیزید و کودک خود را دلسرد نکنید. بلکه برای استحکام پایه‌های خانواده و داشتن یک رابطه خوب، صمیمیت و عشق را به فرزندان خود تزریق کنید. در این مطلب سعی کردیم دلایلی که باعث تنفر از والدین می‌شود را به شما بگوییم و راهکارهایی را به والدین و فرزندان برای از بین بردن این احساسات منفی ارائه دهیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد. از همراهی شما متشکریم.

سوالات متداول

مهم‌ترین عامل تنفر از پدر و مادر چیست؟

اولین و مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود فرزندان از والدین خود متنفر باشند، محبت نکردن به فرزندان و بی توجهی به آن‌هاست.

چطور می‌توان احساس نفرت از والدین را در خود از بین برد؟

با بخشش والدین، فراموش کردن گذشته و تمرکز بر روی پیشرفت و استقلال خود می‌توان این احساس را به طور چشمگیری کاهش داد و از بین برد.

والدین باید برای بهبود رابطه خود و فرزندشان چه کارهایی انجام دهند؟

کارهایی که والدین باید در این شرایط انجام دهند، عشق ورزیدن، حمایت از فرزند، تشویق او و کمک گرفتن از مشاوره است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی - تماس با تلفن ثابت - بدون صفر

09353000102 (سراسری)

09353000102 (تهران)