آمادگی ازدواج

آمادگی لازم برای ازدواج را دارید یا نه؟ این 9 نشانه را با دقت بخوانید!

از کجا بفهمیم آمادگی ازدواج داریم؟

فرایند آماده شدن برای ازدواج برای همه ی افراد یکسان نیست. خیلی از افراد به واسطه داشتن شناخت کافی ای که روی خود و خواسته هایشان دارند و توانایی سازش در زندگی مشترک و هم چنین بلوغ ذهنی برای برخورد با مشکلات احتمالی خیلی زودتر از سایر افراد به آمادگی برای ازدواج می رسند.

خیلی از شما ممکن است به لحظه ای در زندگیتان برسید که همه دوستان و آشنایانتان ازدواج کرده اند ولی شما هنوز تنهایید و نمی دانید که آمادگی برای ازدواج دارید، یا خیر. یا اینکه ترس از ازدواج همیشه شما را از این مقوله فراری داده باشد. اول از همه شما باید از خود بپرسید که واقعا می خواهید ازدواج کنید تا زندگی مشترک سرشار از خوشی و خوشحالی در کنار همسرتان داشته باشید، یا برای فرار از تنهایی قصد ازدواج دارید و فقط می خواهید به مانند بقیه نزدیکانتان شما هم ازدواج کرده باشید.

اگر جوابتان فرار از تنهایست ازدواج، راه حل اشتباهی برای آن است و به عقیده روانشناسان شما آمادگی ازدواج از نظر روانشناختی را ندارید. در ادامه با ما همراه باشید تا نشانه های آمادگی ازدواج را مرور کنیم.

9 نشانه برای اینکه بدانید آمادگی لازم برای ازدواج را دارید یا نه؟

1. از علت علاقه خود برای ازدواج آگاهید

با خود روراست باشید و صادقانه به این سوال که چرا می خواهید ازدواج کنید پاسخ دهید. آیا واقعا می خواهید زندگیتان را در کنار همسر آینده تان سپری کنید و یا صرفا می خواهید که به مانند دوستان خود فقط ازدواج کرده باشید و تنها نباشید. بررسی کنید که ازدواج شما چه منفعت هایی برای شما خواهد داشت و آیا ازدواجتان با فرد مورد نظرتان پایدار خواهد ماند یا خیر. سعی کنید سوال های مشکل از خود بپرسید و در پاسخ دادن به آن ها با خود صادق باشید تا به درستی متوجه شوید آمادگی ازدواج را دارید، یا خیر.

دلایل تغییر رفتار بعد از ازدواج چیست؟ چه تغییراتی را باید جدی بگیریم؟ این مقاله را حتما بخوانید: تغییر رفتار بعد از ازدواج

مهم ترین علائم و نشانه های آمادگی برای ازدواج
آمادگی ازدواج

2. برای مراسم عروسی هیجان دارید و یا برای ساخت زندگی مشترکتان؟

درست است که مراسم عروسی برای شما مراسم هیجان انگیزی است و پر از خاطره های خوش خواهد بود و فرصتی است برای اینکه تمام دوستانتان را ببینید و در مرکز تمام توجهات باشید اما از خودتان بپرسید که دلیل ازدواجتان واقعا این است یا نه؟!

مراسم عروسی شما فقط برای چند ساعت ادامه دارد اما زندگی مشترک شما با همسرتان قرار است سال ها ادامه داشته باشد. پس به برنامه ریزی برای زندگی مشترکتان و اینکه دوست دارید چگونه روز و شب ها را کنار همسرتان بگذرانید بپردازید. ولی اگر به این موضوعات توجهی ندارید می توان گفت که شما هنوز شرایط آمادگی برای ازدواج را ندارید.

3. کمی برای خودتان زندگی کرده باشید

ممکن است شما در بین اطرافیانتان دیده باشید که دو نفر از دوستانتان در سن پایینی با همدیگر ازدواج کرده اند و ازدواج موفقی دارند. اما تحقیقات نشان می دهد که این موضوع شایع نیست و خیلی از ازدواج ها در سنین پایین به موفقیت منجر نمی شوند و بهتر است که تا محدوده ی 25 سالگی صبر کنید. زیرا شما در این سن به بلوغ بیشتری رسیده اید و آدم ها با شخصیت های متفاوتی را دیده اید. به شناخت بهتری از خودتان و خواسته هایتان در طی زندگی رسیده اید و بهتر می توانید تصمیم بگیرید که چه خصوصیاتی در همسر آینده تان مناسب شما خواهد بود.

رسیدن به 25 سال شرط آمادگی برای ازدواج نیست اما از نظر علمی سن مناسب ازدواج همین حدود است. با توجه به اینکه شما در این سن با افراد بیشتری نسبت به قبل معاشرت کرده اید می توانید به بلوغ فکری برای انتخاب بهترین شخص برای زندگی مشترکتان برسید. البته که اگر این بلوغ فکری را در سنین پایین تری در خود احساس می کنید شما یکی از شرایط آمادگی برای ازدواج را خواهید داشت.

آیا من برای ازدواج آمادگی دارم؟
ویژگی مردان و زنانی که آمادگی ازدواج دارند!

4. رابطه تان با نامزد و همسر آینده تان چقدر عمیق خواهد بود؟

این موضوع را در ذهن خود تصور کنید:

بدانید که ازدواج و زندگی مشترک مرحله ای تماما متفاوت با روابط شما با نامزدتان قبل از ازدواج است. شما قبل از ازدواج چیز های جدیدی از نامزدتان می بینید که به واسطه علاقه شما و حس کنجکاویتان نسبت به او می تواند به شدت برای شما جذاب باشد.

مدام با یکدیگر قرار می گذارید و خوش می گذرانید. در چنین شرایطی شما باید از خود بپرسید آیا وقتی که وارد زندگی مشترک شدید و خیلی از هیجاناتتان فروکش کرد آیا همچنان برای ادامه زندگی با او علاقه مند هستید، یا خیر؟ آیا زمانی که مشکلات زندگی مشترکتان پدیدار شوند توانایی مقابله دو نفره و همراه یکدیگر با آن ها را دارید یا خیر؟

5. آیا می توانید اعتماد کنید؟

مهم نیست که چه مدتی با نامزدتان رابطه دارید، آنچه اهمیت دارد این است که چقدر او را می شناسید. چقدر از آینده مورد نظر او می دانید و چقدر درباره آرزو ها و خواسته های او اطلاع دارید. تواناییتان در حدس واکنش های او در قبال اتفاقات مختلفی که رخ می دهد چگونه است؟ آیا تمام این خصوصیات را درباره ی او می دانید و با این وجود شما همچنان عاشق او هستید؟ علاوه بر آن، آیا به او اعتماد دارید؟ اعتماد یکی از اصلی ترین موضوعات در موضوع ازدواج است. پس مطمئن شوید که شما کاملا به همسرتان اعتماد دارید. بهترین سن ازدواج به چه عواملی بستگی دارد؟ این مقاله را حتما مطالعه کنید: سن مناسب ازدواج

نشانه های عدم آمادگی برای ازدواج از دیدگاه روانشناس ازدواج چیست
تست آمادگی ازدواج

6. به فکر تغییر کسی هستید؟

به این امید که بعد از ازدواج می توانید کسی را تغییر دهید با او ازدواج نکنید، چرا که در صورت انتخاب همسر اشتباه، ازدواج موجب ناراحتی شما خواهد شد. اگر موفق شوید و او را تغییر دهید، شاید دیگر همسرتان راضی از شرایط موجود نباشد. در هر صورت احتمال کمی برای موفقیت ازدواجتان وجود دارد. با نامزدتان ازدواج کنید فقط به این دلیل که آن ها را همان طور که هستند دوست دارید. داشتن یک تعهد بزرگ هیچ کسی را تغییر نخواهد داد و ازدواج موجب بهبود عدم تفاهم های بزرگ بین شما نخواهد شد.

7. مشکلاتتان را چگونه حل می کنید؟

اگر  تصور می کنید که شما روی مشکلات بین خوذ با این بهانه که آنها بعد از ازدواج خود به خود حل خواهند شد سرپوش می گذارید، هنوز آمادگی ازدواج را ندارید. شما باید یاد بگیرید تا مشکلاتی که بین شما و همسرتان پیش می آید را با صحبت کردن و برنامه ریزی، به همراه یکدیگر حل کنید. اگر شما عقیده دارید که با گذشتن از کنار مشکلات و فراموش کردن آنها، مشکلات را حل خواهید کرد، بدانید که آمادگی برای زندگی مشترک را به دست نیاورده اید چرا که این مشکلات به ظاهر فراموش شده در جایی دیگر و با شدت بیشتری سر در می آورند.

9. خانواده و اطرافیان شما از همسرتان خوششان می آید یا خیر؟

آیا تا به حال به رابطه همسرتان با خانواده اتان فکر کرده اید؟

وقتی که شما به تازگی عاشق شدید شاید این حس را داشته باشید که دیگر هیچ چیز دیگری اهمیت ندارد. اما وقتی ازدواج می کنید و متعهد می شوید متوجه می شوید که همه چیز اهمیت دارد!

شاید با خود بگویید وقتی شما آن کسی هستید که با نامزدتان قرار می گذارید چرا دیگر نظر پدرتان درباره او باید اهمیت داشته باشد؟ اما خواهید دید که به مرور زمان این عدم تفاهم به ظاهر کوچک روی زندگیتان و رابطه تان با همسر خویش تاثیر خواهد گذاشت.

البته که به خاطر داشته باشید که خانواده و دوستانتان کسانی هستند که شما را تا حد زیادی می شناسند و اگر به نظر آنها این رابطه مناسب شما نیست حتما به حرف هایشان توجه کافی را داشته باشید.

چگونه آمادگی ازدواج پیدا کنیم
امادگی برای ازدواج نیازمند چیست

10. تست های قبل از ازدواج را گذرانده اید؟

یک سری از تست های شخصیت شناسی وجود دارند که شما می توانید با استفاده از آن ها به آمادگی خود برای ازدواج پی ببرید.

در هر صورت نکته مهم درباره ی این سوالات این است که شما باید با صداقت به آن ها پاسخ دهید، در این صورت است که می توانید آمادگی خودتان را بسنجید.

شما می توانید با مراجعه به مشاوران ازدواج متوجه این موضوع که از دیدگاه روانشناسان شرایط آمادگی برای ازدواج کدامند و اینکه شما چقدر آمادگی برای ازدواج را دارید، آگاه شوید. محققان در زمینه ازدواج تست هایی طراحی کرده اند که با پرسش های مشخصی و بررسی جواب های آن ها، به یکسری نتایج برای پاسخ گویی به میزان آمادگی شما برای ازدواج می رسند. البته که شرط لازم برای کاربردی بودن این تست آمادگی ازدواج برای شما، این است که با صداقت تمام به سوالات پاسخ دهید.

سوالات متداول

آمادگی قبل از ازدواج به چه صورتی است؟

این آمادگی شامل آمادگی مالی، روانی، سنی و حتی خانوادگی می شود

روش سنجش آمادگی های قبل ازدواج به چه صورت است؟

شما باید از شخصیت خود و همسرتان آگاه باشید. جواب یکسری سوالات را در مورد خود و همسرتان بدانید. اما به یاد داشته باشید مهم ترین نکته داشتن شناخت کافی در مورد خودتان است

مسائل مالی چقدر در ازدواج تاثیر دارند؟

در اوایل رابطه، با توجه به هیجانات زیادی که بین شما وجود دارد شاید شما به چنین مسائلی اهمیت زیادی ندهید اما بدانید که با جلو رفتن زمان نقش چنین مسائلی در زندگی شما پر رنگ تر خواهد شد و اگر شما از قبل پیشبینی آن را نکرده باشید ممکن است عواقب خوبی در پی نداشته باشد.

مشاوره فمیلیکو

در مرکز مشاوره پیش از ازدواج فمیلیکو در خصوص معیار های ازدواج موفق از نظر روانشناسی، نکاتی را بیان کردیم. اگر شما هم نکاتی به ذهنتان می رسد و در این پست از آن صحبت نشده است، بهتر است تا آن را در قسمت نظرات بنویسید تا دیگران هم از آن استفاده کنند و از سوی دیگر در مقاله دیگری به صورت اختصاصی به آن پرداخته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی - تماس با تلفن ثابت - بدون صفر

09353000102 (سراسری)

09353000102 (تهران)