ازدواج یکی از مهم ترین اتفاقات و تصمیمات زندگی هر فردی است که از گذشته تا به امروز دستخوش تغییرات زیادی شده است. یکی از مهم ترین تغییرات در مقوله ازدواج، کم شدن آمار ازدواج و تمایل زیاد دختر و پسرها به زندگی مجردی است. دلایل زندگی مجردی میتواند موارد مختلفی مانند افزایش دغدغه ها، مشکلات اقتصادی، تصمیم گیری برای ادامه تحصیل و مهاجرت و … باشد.
اما باز هم با وجود همه این شرایط و سختی ها جامعه و روانشناسان جوانان را به ازدواج تشویق میکنند. به نظر شما زندگی مجردی بهتر است یا متاهلی؟ با ما در ادامه همراه باشید تا با جنبه های مختلف زندگی مجردی و معایب و مزایای آن آشنا شوید. در نهایت تصمیم گیری با شماست!
مزایا زندگی مجردی
هیچ نگرانی و دغدغه ای ندارید

یکی از مهم ترین فواید مجرد ماندن داشتن خیالی آسوده و راحت نسبت به افراد متاهل است. طبیعی است که افراد متاهل که وارد رابطه زناشویی شدهاند، باید به خواسته ها و نیازهای همسرشان توجه و آن ها را برطرف کنند. در غیر این صورت همیشه به فکر شک به همسر خود هستند که مبادا آن ها را ترک کنند، در حالی که افراد مجرد ترس از دست دادن ندارند.
استقلال را یاد می گیرید
در زندگی متاهلی بیشتر مشکلات و گره ها با مشورت زوجین با یکدیگر حل میشود در حالی که زندگی مجردی این چنین نیست. شما در دنیای مجردی باید به تنهایی از پس مشکلات و سختی ها بر بیایید و تنها خودتان مسئول زندگی خودتان هستید. شاید مستقل بودن در ابتدا برای شما خیلی سخت و چالش برانگیز باشد اما به مرور زمان به نقطه قوت شما تبدیل شده و شما را به یک فرد مستقل تبدیل میکند. این مقاله را از دست ندهید: چگونه کیس مناسب برای ازدواج پیدا کنیم؟
شما آزاد هستید!

یکی از بهترین فواید مجرد ماندن از نظر جوانان امروزی، آزادی است. طبیعی است که فرد مجرد نسبت به فرد متاهل آزادی های بیشتری دارد. به طور مثال شما تا هر زمان که بخواهید میتوانید بیرون باشید، تفریح و مسافرت بروید، خوش بگذرانید، دوستان مختلفی داشته باشید و هیچ کس هم مزاحم شما نشود و شما را به خیانت عاطفی متهم نکند. در واقع زندگی مجردی به دلیل دغدغه و مسئولیت های کمتری که دارد، آزادی بیشتری را هم برای شما به دنبال دار، چیزی که آرزوی هر فردی است. بسیاری از افراد به خاطر نداشتن آزادی دچار ترس از ازدواج شده اند.
قوانین خودتان را دارید
فردی که ازدواج میکند، مجبور به پیروی از برخی قوانین و چهارچوب هاست، قوانینی که عرف و جامعه برایشان تعیین کرده است. در حالی که در دوران مجردی شما پیرو قوانین خودتان هستید. کسی نمیتواند برای شما تعیین و تکلیف کند و به همین خاطر جوانان امروزی میگن” مجردی رو عشقه”
استرس کمتری دارید
افراد متاهل معمولا از مشکلات مختلف زندگی مانند مشکلات اقتصادی، مشکلات زناشویی، ترس از دست دادن، نداشتن آزادی و … رنج میبرند و تحت فشار روحی و روانی زیادی هستند. افراد متاهل همیشه دغدغه زندگی متاهلانه خود را دارند حتی وقتی از سرکار برمیگردند باید به مشکلات خانه رسیدگی کنند. در حالی که مجردین با ذهنی بازتر و آرامشی بیشتر مشکلات خود را حل میکنند و وقت بیشتری برای تفریح، مطالعه و کارهای مورد علاقه خود دارند. بنابراین مدیریت زندگی مجردی راحت تر است و شما استرس کمتری را تحمل میکنید.
شما مسئول حل مشکلات فرد دیگری نیستید
وقتی وارد رابطه زناشویی میشوید، مشکلات همسر شما مشکلات زندگی شما هم محسوب میشوند و شما مجبور به حل آن ها هستید. در زندگی امروزه مشکلات بسیار پیچیده هستند و برطرف کردن آن ها کار آسانی نیست. بنابراین اگر حوصله و یا توانایی پذیرفتن مشکلات فرد دیگری را ندارید بهتر است مجردی تا آخر عمر را انتخاب کنید، در غیر این صورت سعی کنید در انتخاب همسر دقت بیشتری داشته باشید.
پول های خود را پس انداز میکنید
یک فرد متاهل علاوه بر خود، مسئولیت رفع نیازهای همسر و فرزندانش را دارد. در زندگی متاهلانه شما مجبور به پرداخت هزینه های مالی زیادی برای مسکن، خوراک، پوشاک، مهمانی و سایر خرج های دیگری که در زندگی مشترک وجود دارد، هستید. بنابراین قدرت پس انداز مالی در شما کمتر میشود در حالی که فرد مجرد تنها مسئولیت های مالی خودش را برعهده دارد و میتواند پول های خود را برای رسیدن به اهداف و آرزوهایش پس انداز کند و باور کند که پول خوشبختی میآورد! در نتیجه ممکن است مجردی تا آخر عمر را به ازدواج ترجیح بدهد. 8 ملاک اصلی برای موفقیت در ازدواج پیست؟ این مقاله را حتما بخوانید: معیار های ازدواج موفق از نظر روانشناسان
معایب زندگی مجردی
احساس تنهایی
بیشتر افراد مجرد با داشتن بهترین تفریح و خوشگذرانی ها احساس تنهایی میکنند. همه انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند که نیاز به محبت و توجه دارند. محبت و توجهی که با محبت پدر و مادر و یا دوستان فرق داشته باشد. در واقع مجردها کسی را ندارند که در هنگام سختی، ناراحتی و مشکلات زندگی در کنارشان باشند و انگیزه آن ها برای تلاش مضاعف در زندگی را بیشتر کنند. به همین دلیل همیشه در درون احساس تنهایی میکنند.
فشار جامعه
معمولا عرف جامعه چنین است که خانواده و مشاورین ازدواج جوانان اصرار زیادی میکنند وآن ها را از لحاظ روحی تحت فشار قرار میدهند. روانشناسان و خانواده ها معتقدند که ازدواج منجر به پیشرفت و رشد کمالات انسانی میشود. از طرف دیگر جامعه به افراد مجرد محدودیت بیشتری قائل است. به طور مثال اگر شما مجرد هستید احتمالا میدانید که پیداکردن خانه مجردی کار سختی است چراکه بیشتر افراد تمایل دارند خانه های خود را به افراد متاهل بدهند. از طرف دیگر برای استخدام در شرکت ها و ادارات اولویت با افراد متاهل است. همه این موارد از سختی های زندگی مجردی است.
نداشتن انگیزه و منزوی شدن

یکی از عواقب مجرد ماندن، منزوی شدن در اجتماع است. در بعضی مواقع افرادی که تا سنین بالا مجرد میمانند دیگر انگیزه ای برای تلاش، پیشرفت، ورزش، حفظ تناسب اندام و یا توجه به زیبایی خود را ندارند. این افراد بیشتر تمایل دارند در خانه بمانند و از جامعه به مرور زمان دور میشوند.
شما نمیتوانید احساسات خود را بروز دهید
همانظور که قبلا اشاره کردیم، انسان ها موجوداتی اجتماعی هستند که به دیگران برای ادامه زندگی خود نیاز دارند. یکی از مشکلات مجردی تا آخر عمر، تنها بودن در سختی و مشکلات زندگی است. همه دوست دارند در مسیر گذر از سختی ها و رشد در زندگی کسی کنارشان باشد و احساسات آن ها را درک کند. فردی که جنس محبتش با محبت والدین و دوستان فرق داشته باشد چراکه شاید شما تمایل نداشته باشید که برخی از احساسات خود را با آن ها در میان بگذارید. بنابراین در چنین مواقعی داشتن یک همسر خوب به شما کمک زیادی میکند.
با زندگی متاهلی پیشرفت خود را بیشتر کنید
با اینکه در زندگی مجردی شما میتوانید پس انداز مالی بیشتری داشته باشید اما شریکی برای پیشرفت ندارید و تمام مخارج و مدیریت زندگی مجردی به عهده خودتان است. در حالی که در زندگی متاهلی شما و همسرتان هر دو برای پیشرفت تلاش میکنید. معمولا در زندگی های الان، مادر شاغل کمک زیادی به تامین نیازهای مالی خانواده میکند. ممکن است همسر شما هم سرکار برود و تصمیم بگیرید که مخارج و هزینه های زندگی را میان خودتان تقسیم کنید و پس انداز مالی خود برای پیشرفت زندگی متاهلی را بیشتر کنید.
مجردی از نظر اسلام
در دین اسلام ازدواج یکی از مقوله های مهم زندگی و امری بسیار پسندیده است. ازدواج در دین اسلام چنان اهمیتی دارد که پیامبر اکرم (ص) می فرمایند” انسان با ازدواج نیمی از دینش را کامل میکند.” بنابراین به همان اندازه که ازدواج در دین تاکید شده است، مجردی تا آخر عمر نکوهش شده است.
برطرف نشدن نیازها جنسی
یکی از مهم ترین نیازهای طبیعی هر انسانی علاوه بر نیاز عاطفی، نیاز جنسی است. تجربیات زندگی مجردی هر چقدر هم شیرین و لذت بخش باشد اما نمیتواند پاسخی مناسب به نیازهای جنسی افراد بدهد. اگر شما در زندگی مجردی نتوانید نیاز خودتان را کنترل کنید به مسیرهای غلط که عواقب خوبی ندارد، سوق پیدا میکنید. در حالی که شما در زندگی متاهلی میتوانید از مسیر درست و صحیح به نیاز خودتان پاسخ بدهید و درگیر مشکلات جنسی نشوید.
سخن آخر

زندگی مجردی معایب و مزایای زیادی دارد که ما در این مقاله به آن پرداختیم. حالا نوبت شماست که انتخاب کنید که آیا دوست دارید مجرد باشید و یا زندگی متاهلی را تشکیل دهید؟ البته زندگی متاهلی هم از نظر دین اسلام و هم از نظر رواشناسان بسیار امر پسندیده ای است ولی امروزه با توجه به موانع ازدواج افراد بیشتری ترجیح می دهند که مجرد بمانند. اما فراموش نکنید که تمامی مزایایی که برای ازدواج در این مقاله برای شما آوردیم تنها زمانی عملی میشود که مردان وفادار و یا زنان وفادار را برای همسری خود انتخاب کرده باشید.
سوالات متداول
زندگی مجردی دخترانه با چه مشکلاتی رو به روست؟
زندگی مجردی دخترانه نسبت به زندگی مجردی پسران محدودیت های بیشتری از طرف خانواده و جامعه دارد. معمولا دختران برای پیداکردن خانه مجردی شیک و تامین هزینه های مالی و امنیت جانی خود با مشکلات بیشتری روبه رو هستند.
زندگی مجردی یا متاهلی؟
زندگی مجردی و متاهلی هرکدام با مزایا و معایبی همراه است که ما در این مقاله به آن پرداخته ایم. شما میتوانید با خواندن این مطلب تصمیم بگیرید که دوست دارید مجرد بمانید یا متاهل شوید.
نظر اسلام در مورد ازدواج چیست؟
ازدواج در اسلام امری بسیار پسندیده است به طوری که پیامبر اسلام می فرمایند” با ازدواج نیمی از دین خود را کامل کنید.”
مشاوره ازدواج فمیلیکو
در مرکز مشاوره خانواده فمیلیکو در خصوص تمایل دختر و پسرها به زندگی مجردی نکاتی را بیان کردیم. اگر شما هم نکاتی به ذهنتان می رسد و در این پست از آن صحبت نشده است، بهتر است تا آن را در قسمت نظرات بنویسید تا دیگران هم از آن استفاده کنند و از سوی دیگر در مقاله دیگری به صورت اختصاصی به آن پرداخته شود.