چگونه از خشونت خانگی پیشگیری کنیم؟

چگونه از خشونت خانگی پیشگیری کنیم؟

خشونت خانگی یکی از مباحث داغ در دهه اخیر بوده است که توجه تعداد زیادی از حامیان حقوق بشر را به خود جلب کرده است. این موضوع به خصوص بعد از همه گیری ویروس کرونا و قرنطینه شدن خانواده ها در خانه بسیار اهمیت پیدا کرد به طوری که با یک نگاه به صفحه اینستاگرام خود در ماه های اخیر امکان نداشت پستی را درباره ی این موضوع مشاهده نکنید.

بر اساس آمار رسمی سازمان جهانی بهداشت بیش از یک سوم زنان در طول زندگی خود خشونت خانگی را تجربه می کنند. تقریبا می توان گفت که همه ی حامیان حقوق بشر موافق اند که این عدد بزرگ است و باید چاره ای برای این موضوع پیدا کرد. البته ناگفته نماند بر خلاف افکار عمومی که فکر می کنند فقط زنان به این موضوع دچار می شوند. سازمان جهانی بهداشت همچنین نیز اعلام کرده است که از هر 12 مرد یک نفر درگیر خشونت خانگی می شود که در نوع خودش جالب توجه است. اما خب تا به حال در مورد این موضوع مباحث زیادی بیان شده است. در ادامه ابتدا به نشانه های خشونت خانگی می پردازیم و سپس راهکارهایی برای جلوگیری از آن ارائه میدهیم.

نشانه های خشونت خانگی چیست؟
چگونه می توان با خشونت خانگی مقابله کرد؟

نشانه های خشونت خانگی چیست؟

خشونت خانگی می تواند برای هر شخصی اتفاق بیفتد، ربطی هم ندارد که شما پیر هستید یا جوان، پولدار هستید یا نه، مرد هستید یا زن. گاهی اوقات خشونت خانگی بسیار سریع در ابتدای رابطه از سوی شریک زندگی نشان داده می شود ولی در اکثر اوقات بخاطر هیجانات موجود در ابتدای رابطه اتفاقی در این زمینه نمی افتد. به همین خاطر باید نشانه های این نوع خشونت را بشناسید تا در بروز این نشانه ها بتوانید از پیشرفت آن جلوگیری کنید.

1. حسادت

اولین نشانه بروز خشونت که شاید خیلی ها آن را نادیده بگیرند حسادت شریک زندگی شما هست. در ابتدایی ترین مرحله او به وقت گذراندن شما با دوستانتان حساسیت نشان می دهد و معترض است که چرا با او بیشتر نیستید.

2. تضعیف روحیه

فردی که ممکن است دست به خشونت بزند همیشه سعی می کند از انجام دادن کارهایی که او در آن ها نقشی ندارد شما را منصرف کند و دوست ندارد شما کاری را به تنهایی انجام دهید.

خشونت خانگی، شما را خجالت زده می کند
خشونت خانگی، عوامل و راهکارها

3. شما را خجالت زده می کند

فردی که احتما دارد از خشونت استفاده کند ممکن است هنگامی که در جمعی قرار می گیرید از نحوه صحبت کردن شما و یا حرفایی که می زنید ایراد بگیرد و باعث شود شما خجالت زده شوید.

4. کنترل مالی

فرد خشونت طلب در زمینه مالی به هیچ وجه با شما مشورت نمی کند و سعی می کند که تمام مسائل مالی را خودش به تنهایی به عهده بگیرد.

5. مخالف کار کردن شما است

تقریبا واضح است که مهم ترین زمینه استقلال برای هر شخص زمینه مالی می باشد. همسر شما اگر گرایش به خشونت داشته باشد برای این که بتواند کنترل بیشتری بر روی شما داشته باشد از کار کردن شما و داشتن درآمد مستقل شما را منصرف می کند.

خشونت خانگی باعث می شود احساس گناه کنید
نحوه پیشگیری از خشونت خانگی

6. باعث می شود احساس گناه کنید

اختلاف جز جدایی ناپذیر هر رابطه ای است. شریک زندگی خشونت طلب زمانی که به جر و بحث با یکدیگر می پردازید سعی می کند تمامی مشکلات رابطه اتان را گردن شما بیندازد و با حرف هایش می خواهد شما را مقصر جلوه دهد.

7. رابطه جنسی اجباری

شریک جنسی خشونت طلب اصلا به خواسته و نیاز شما توجه نمی کند و فقط برایش مهم است که هر زمان که نیاز دارد شما برای او باشید و اگر مخالفتی از سوی شما باشد شما را مجبور به برقراری رابطه می کند.

8. آسیب فیزیکی

واضح ترین  و شناخته شده ترین نشانه خشونت فیزیکی آسیب زدن فیزیکی است که معمولا سعی می کند با وسیله ای این کار را انجام دهد.

نحوه پیشگیری از خشونت خانگی
درمان خشونت خانگی

نحوه پیشگیری از خشونت خانگی

تا اینجا 8 تا از مهم ترین نشانه های خشونت خانگی را برای شما توضیح دادیم. حال باید بدانید که برای پیشگیری از خشونت خانگی باید چه کار هایی انجام دهید:

1. نادیده نگیرید

اگر خودتان و یا اطرافیانتان به خشونت خانگی دچار شدند هیچ وقت نادیده نگیرید. بر اساس صحبت های ماموران پلیس در امریکا وقتی از شاهدین سوال می کردند که چرا گزارش نداده اید پاسخ داده اند که ما خشونت خانگی را دیدیم ولی نمی خواستیم درگیر موضوع خاصی بشویم. همین مسئله باعث می شود که شخصی که این عمل را انجام می دهد جسارت بیشتری پیدا کند.

2. گوش دهید

اگر کسی پیش شما آمد و بیان کرد که مورد خشونت و تعرض خانگی قرار گرفته است. او را قضاوت نکنید و نگویید امکان دارد دروغ بگوید. حرفی که میزند را باور کنید و سعی کنید با یکی از اطرافیانش موضوع را در میان بگذارید.

3. در دسترس باشید

اگر کسی به شما در مورد آزار و اذیتش حرفی زده است و یا به هر طریقی آگاه شده اید که مورد خشونت خانگی قرار گرفته است آماده باشید تا در صورت نیاز به او کمک کنید. دز دسترس ان شخص باشید و آماده باشید در صورت نیاز پلیس را خبر کنید.

درمان خشونت خانگی چگونه است؟
برخورد با خشونت خانگی

4. مرتبا چک کنید

اگر شخصی که مورد خشونت قرار گرفته است نمی تواند با شما تماس برقرار کند شما سعی کنید با هر بهانه ای که شده است با او ارتباط بگیرید.

5. اطلاعات شخصی اش را داشته باشید

اطلاعات شخصی اش را به همراه شماره تلفن خودش و نزدیکانش را همیشه به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز و در هنگامی که خودتان در دسترس نبودید بتوانید آن ها را آگاه کنید

6. یک منبع باشید

ممکن است کسی که در معرض خشونت خانگی قرار گرفته است به اینترنت  و یا سایر وسایل ارتباطی دسترسی نداشته باشد و فقط در نهایت تلاش بتواند با شما ارتباط برقرار کند. در این شرایط اطلاعات خود را در این زمینه باید بالا ببرید، اطلاعاتی هم چون حقوق شخص مورد خشونت قرار گرفته، راه فرار از محلی که هست و یا آمادگی برای کمک مالی. این کار علاوه بر تسریع در امور باعث می شود استرس کمتری به فردی که در چنین شرایطی قرار گرفته است وارد شود.

7. یادداشت کنید

از زمانی که نسبت به این موضوع آگاهی یافتید باید برای مواقع مورد نیاز مستند سازی کنید. هر چیزی را که به شما می گوید همراه با تاریخ، ساعت، مکان و نوع آسیب به طور دقیق یادداشت کنید و نگهداری کنید. این مدارک می تواند به پایان این خشونت بسیار کمک کند زیرا شما می توانید در موقع نیاز این موارد را به پلیس ارائه دهید.

به عنوان کسی که خود دچار خشونت خانگی نشده است و می خواهد به یکی از اطرافیانش کمک کند تقریبا تمام کاری که می توانید انجام دهید مواردی است که در بالا ذکر شده است به طور کلی اگر بخواهیم که فرهنگ یک کار در جامعه جا بیفتد باید همه ما در این مسئله همراهی کنیم. باید اطلاعات خودمان را در زمینه برخورد با خشونت خانگی و هرجایی که مصادیق خشونت خانگی را مشاهده کردیم بدون درنگ اقداماتی که در بالا ذکر شد را انجام دهیم تا دیگر کسی به خودش اجازه ندهد این عمل را انجام دهد.  برای پیشگیری از خشونت خانگی همه ما باید تلاش کنیم .در ادامه توضیحاتی برای کسانی که شخصا مورد خشونت خانگی قرار گرفته اند آورده ایم.

نحوه برخورد با خشونت خانگی
علامت خشونت خانگی

نحوه برخورد با خشونت خانگی

  1. اجتناب کنید

اگر احساس کردید که شریک زندگی اتان پتانسیل اعمال خشونت علیه شما را دارد سعی کنید از مسائلی که او را عصبانی می کند اجتناب کنید. این مسئله را تا وقتی که برای خروج از این شرایط چاره ای ندارید باید تحمل کنید

  1. با صحبت حلش کنید

اگر تنش بین شما و همسرتان زیاد شد سعی کنید با کلمات آرامش کنید و هرگز تنش زا صحبت نکنید. چون هر لحظه امکان دارد از کوره خارج شود و کنترل کردنش غیر ممکن شود. برای پیشگیری از خشونت خانگی صحبت کردن روش بسیار موثری است.

  1. با بیرون از خانه در ارتباط باشید

تهدید خشونت آمیز را از کسی پنهان نکنید. حتما یک نفر از نزدیکان را مطلع کنید تا در صورت نیاز مسئله را به پلیس خبر دهد.

  1. از مواد مخدر و الکل دوری کنید

سعی نکنید که با مواد مخدر و یا مشروبات الکلی خودتان را آرام کنید زیرا اگر به اینجور چیز ها رو بیاورید فقط کار را بدتر می کنید.

در نهایت و به عنوان سخن پایانی شایان ذکر است که پیشگیری از خشونت خانگی بسیار راحت تر از نحوه برخورد با آن است. در انتخاب همسر خود دقت بکنید و اگر کوچک ترین نشانه ای از پرخاش در او مشاهده کردید با یک مشاور مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی - تماس با تلفن ثابت - بدون صفر

09353000102 (سراسری)

09353000102 (تهران)