مزایا و معایب ازدواج فامیلی

حتما به مزایا و معایب ازدواج فامیلی توجه کنید

مهم ترین نگرانی والدین نسبت به فرزندانشان، انتخاب فرد مناسب برای تشکیل زندگی مشترک است. به همین دلیل والدین گرایش بیشتری به ازدواج فامیلی دارند. آن‌ها فکر می‌کنند بدلیل شناخت خوبی که بین دو خانواده وجود دارد، ازدواج را کم دردسرتر می‌کند و می‌تواند خوشبختی فرزند آنها را تضمین کند.

اما به نظر شما این تفکر در جامعه امروزه درست است؟

آیا ازدواج فامیلی موفق تر است؟

در کشور ما هنوز در بسیاری از مناطق به دلیل پیشینه فرهنگی که وجود دارد تنها ازدواج فامیلی باب است و ازدواج با فرد غریبه مورد مخالفت جدی والدین قرار می‌گیرد. حتما جمله معروف ازدواج دختر عمو پسرعمو را در آسمان‌ها بستند را بارها شنیده اید.

اما چه چیزی منجر به خوشبختی در زندگی زناشویی می‌شود؟ قطعا شناخت صحیح دو طرف از یکدیگر در امر ازدواج نقش حیاتی دارد. شاید همین مسئله باعث می‌شود که خانواده‌ها تمایل به ازدواج‌های فامیل داشته باشند.

مزایای ازدواج فامیلی

تناسب میان خانواده‌ها

تناسب میان خانواده و ازدواج فامیلی
تناسب خانواده ها مهم ترین مزیت ازدواج فامیلی

در واقع یکی از مهم ترین مزایای ازدواج فامیلی، تناسب میان دو خانواده است. معمولا خانواده‌های یک قوم در یک سطح اقتصادی، فرهنگی، مذهبی و اجتماعی قرار دارند. خانواده ‎ها به خوبی یکدیگر را می‌شناسند و از شرایط یکدیگر با خبر هستند. معمولا در ازدواج فامیلی مسئله پنهانی وجود ندارد و همه مسائل مانند اخلاق و وضعیت مالی خانواده طرف مقابل مشخص و آشکار است.

شناخت کافی از یکدیگر

دختر و پسری که قصد ازدواج با یکدیگر را دارند، قبل از اینکه مسئله ازدواج میان آنان مطرح شود، همدیگر را در مهمانی ها، مراسمات و تفریحات دیده‌اند و تقریبا با خلق و خوی یکدیگر آشنا هستند. بنابراین، طرف مقابل شانس کمتری برای نقش بازی کردن برای گرفتن تایید از طرف مقابل دارد. همچنین خود والدین طرف مقابل را به خوبی می‌شناسند و در صورت نیاز می‌توانند از سایر فامیل تحقیق و پرس و جو کنند.

بهتر شدن روابط فامیلی

بدیهی است که وقتی دو نفر با یکدیگر پیوند می‌خورند، خانواده‌های آنان نیز با یکدیگر ارتباط می‌گیرند. در ازدواج فامیلی نیز وقتی میان دو خانواده از یک فامیل وصلت اتفاق می‌افتد، روابط میان دو خانواده و همچنین خانواده‌های وابسته به خانواده دختر و پسر بیشتر و عمیق تر می‌شود. به همین دلیل، رفت و آمد و محبت میان فامیل بیشتر می‌شود.

آسان تر بودن ازدواج

آسان تر شدن ازدواج در ازدواج فامیلی
آسان تر شدن روند ازدواج در ازدواج فامیلی

در ازدواج فامیلی به دلیل همان شناختی که خانواده ها از یکدیگر دارند، این امکان وجود دارد که خانواده دختر در مسائل مالی مانند تعیین مهریه، خرید عقد، گرفتن مراسمات ازدواج و… آسان برخورد کنند. در واقع، خانواده‌ها به دلیل آگاهی از وضعیت مالی و جزییات زندگی یکدیگر سخت گیری نمی‌کنند و دختر و پسر را برای شروع زندگی آسان تشویق می‌کنند. از طرف دیگر، ازدواج فامیلی به دلیل مشترک بودن اعضای فامیل، لیست مهمانان در مراسم‌های مختلف نیز کمتر می‌شود و باعث کاهش هزینه‌های شما می‌شود.

سریع تر طی شدن مراسم خواستگاری

یکی دیگر از مزایای ازدواج فامیلی این است که خانواده‌ها به دلیل شناختی که ازیکدیگر دارند، تعداد جلسات خواستگاری به درازا کشیده نمی‌شود. همچنین بعد از مراسم عقد، معمولا دختر و پسرهایی که با یکدیگر غریبه بوده‌اند از این فرصت برای شناخت کامل یکدیگر استفاده می‌کنند تا درصورت رضایت، مراسم عروسی برگزار شود. اما در ازدواج فامیلی به دلیل شناخت دختر و پسر از یکدیگر معمولا این زمان کوتاه تر بوده و مراسم عروسی زودتر برگزار می‌شود.

حفظ سرمایه

برای برخی از خانواده ‎ها مهم است که ثروت در فامیل آنان باقی بماند و نسل به نسل منتقل شود. به همین دلیل نسبت به ازدواج فامیلی فرزندانشان مشتاق هستند. ازدواج فامیلی این امکان را به شما می‎دهد که سرمایه را میان خودتان حفظ کنید.

حمایت خانواده ها

ازدواج‎ های فامیلی به دلیل اینکه از همان ابتدا تحت نظارت کامل خانواده‎ ها صورت می‎گیرد، فرزندان از حمایت کامل والدین برخوردار هستند. در چنین ازدواج هایی معمولا دختر و پسر کمتر درگیر دغدغه ‎های مالی می‎شوند و دوندگی برای مراسمات برعهده خانواده هاست. همچنین خانواده ها با همیاری یکدیگر سعی می‎کنند که مشکل مسکن و جهیزیه را حل کنند. بنابراین بهترین نوع ازدواج فامیلی این است که ازدواجی مابین ازدواج سنتی و مدرن شکل گیرد.

معایب ازدواج فامیلی

عدم تحقیق کافی

یکی از مشکلات ازدواج فامیلی، عدم تحقیق و پرس وجو به اندازه کافی است. در این نوع ازدواج ‎ها، خانواده ها به دلیل شناختی که از یکدیگر دارند، فکر می‌کنند دیگر نیازی نیست که برای تحقیق سراغ همسایه‌ها و دوستان دختر و یا پسر بروند، بنابراین ممکن است بخشی از شخصیت طرف مقابل پنهان بماند و در آینده مشکل ساز شود.

ایجاد عشق قبل از ازدواج

به وجود آمدن عشق قبل از ازدواج به خودی خود چیز بدی نیست اما اگر باعث شود که دختر و پسر از روی احساسات تصمیم بگیرند و منطقی فکر نکنند دردسرساز می‌شود. در ازدواج فامیلی، دختر و پسر ممکن است قبل از مراسم عقد با حضور در مهمانی ها و مراسمات باهم ارتباط بگیرند و به یکدیگر وابسته شوند. در نتیجه این احتمال وجود دارد که احساسات بر آنان غلبه کرده و بدون درنظر گرفتن واقعیت ها تصمیم به ازدواج بگیرند.

مشکلات ژنتیکی

مشکلات ژنتیکی در ازدواج فامیلی
مشکلات ژنتیکی زیاد در ازدواج فامیلی

ازدواج فامیلی از نظر پزشکی همیشه با چالش‌هایی روبه رو است. در واقع، مهم ترین عامل مشکلات ژنتیکی و معلولیت در ایران ناشی از ازدواج فامیلی و بارداری است. براساس تحقیقات، افرادی که دو طرفه با یکدیگر فامیل هستند مانند دخترخاله و پسرخاله حدود 35 درصد در معرض خطر قرار دارند و فرزند آنها بیشتر از سایرین مبتلا به اختلالات می‌شوند. به همین دلیل بهتر است قبل از اینکه بقیه اعضای فامیل را در جریان خواستگاری بگذارید به یک مشاوره ژنتیک مراجعه کرده و در صورت نبود مشکل، مراسم خواستگاری را برگزار کنید.

رشد بیماری های ناشی از ازدواج فامیلی

با توجه به بحث ازدواج فامیلی و ژنتیک، شیوع برخی از بیماری از جمله تالاسمی، افزایش مرگ و میر نوزادان، تولد نوزادان دارای معلولیت جسمی و عقب ماندگی ذهنی رو به افزایش است. کودکان حاصل از ازدواج های خویشاوندی بیشتر از سایر کودکان در معرض بیماری‎ های عفونی قرار می‎گیرند. بیماری شب کوری و کمبود ویتامین آ در این فرزندان بیشتر به چشم می‎خورد. به طور متوسط سالانه 350 هزار نوزاد معلول متولد می‎شود که بیشتر آنها نتیجه ازدواج فامیلی بوده اند.

دخالت خانواده ها

دخالت خانواده ها در ازدواج فامیلی
دخالت خانواده ها در ازدواج فامیلی

همانطور که می‎دانید ازدواج به معنای پیوند میان دو فرد نیست بلکه پیوند میان دو خانواده است. حال اگر این ازدواج فامیلی باشد، خانواده ها نسبت به یکدیگر راحت تر هستند و به خود اجازه می‎دهند که در هر موضوعی دخالت کنند. به مرور زمان زندگی زناشویی دختر و پسر تحت تاثیر دخالت بیش از اندازه والدین قرار می‎گیرد و می‎تواند رابطه زناشویی آنها را در معرض خطر قرار دهد.

فضولی فامیل

وقتی دو خانواده از یک فامیل با یکدیگر وصلت می‎کنند، فامیل های دو خانواده با هم مشترک هستند. بنابراین ممکن است دلخوری‎ هایی به خاطر برخی از خبرکشی‎ ها و فضولی‎ ها در این میان اتفاق بیفتد. در بعضی از مواقع، اعضای فامیل به دلیل آشنابودن با هر دو خانواده به خود اجازه دخالت و سرکشی در امور را می‎دهند که این مورد هم به مرور زمان می‎تواند موجب دردسر شود.

طلاق در ازدواج فامیلی سخت تر است

اگر زندگی دختر و پسر به هر دلیلی دچار مشکل شود و تصمیم به جدایی و طلاق بگیرند، علاوه بر اینکه رابطه هر دو خانواده به طور کلی قطع می‌شود، فامیل‎ های وابسته به این دو خانواده نیز در رفت و آمد دچار مشکل می‌شوند. بنابراین ممکن است طلاق بین دو خانواده باعث از بین رفتن روابط فامیلی در یک قوم شود.

سخن آخر

ازدواج موفق ازدواجی است که دختر و پسر به شناخت صحیحی از یکدیگر برسند و خانواده‌ها با همدیگر متناسب باشند. بنابراین در جواب به سوال ازدواج فامیلی خوب است یا بد نمی‌توان پاسخ قاطعی داد. اما آنچه که واضح است این است که شما باید قبل از ازدواج فامیلی مسائل ژنتیک را جدی بگیرید و در مورد تحقیق از طرف مقابل سهل انگاری نکنید.

سوالات متداول

در چه کشورهایی ازدواج فامیلی ممنوع است؟

در بیشتر کشورهای اروپایی و امریکا ازدواج فامیلی ممنوع اعلام شده است.

کدام ازدواج فامیلی خطرناک است؟

برخلاف باور عموم ازدواج دخترخاله و پسرخاله پرخطرترین ازدواج فامیلی محسوب می‌شود.

آیا آزمایش ژنتیک در ازدواج فامیلی ضروری است؟

بله، برای جلوگیری از مشکلات ناشی از ازدواج فامیلی و بارداری حتما به مشاوره ژنتیک مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی - تماس با تلفن ثابت - بدون صفر

09353000102 (سراسری)

09353000102 (تهران)