مشاوره کودک

مشاوره کودک || مشاوره تلفنی/آنلاین/حضوری

مشاوره کودک چه زمانی به کار شما میاید!

اگر پدر و مادر فرزندی هستید و یا اگر قصد بچه دار شدن را دارید حتما تا به حال درباره نحوه بزرگ کردن و آینده اش فکر کرده اید. چیزی که خیلی از والدین را نگران می کند این است که شاید نتوانند فرزندشان را به خوبی تربیت کنند. در همین حین است که روانشناس یا همان مشاور کودک به کمک شما می آید و در مواردی که نمی دانید چگونه با فرزند خود رفتار کنید به شما کمک می کند تا به بهترین نحو با فرزندتان رفتار کنید. در ادامه با توضیح چند مثال نقش مشاوره کودکان را برای شما توضیح می دهیم. با ما همراه باشید:

نقش مشاوره کودک چیست؟

نقش مشاوره کودک برای رفتارهای آزاردهنده کودک

کودکانی که پر جنب و جوش و یا به اصطلاح شر و شور هستند می توانند مسئولیت سنگینی را به دوش والدینشان، معلمانشان و حتی مشاور کودک یا درمانگرشان بگذارند. از همین جهت لازم است که تحت درمان قرار بگیرند و برای چگونگی رفتار با آن ها حتما از روانشناس کودک کمک گرفته شود. در ادامه مثالی برای این مورد آورده ایم.

رضا پسری 5 ساله است که به تازگی به پیش دبستانی رفته است. پدر و مادر او هر دو کارمند هستند و معمولا نمی توانند نصف روز را در کنار او باشند. پس از گذشت یک ماه، مربی او در مهد به خانواده اش اطلاع می دهد که رضا خیلی بچه ها دیگر را اذیت می کند و کنترل کردن او بسیار سخت است. از این رو به پیشنهاد مربی اش والدین رضا به یک مشاوره کودکان ابتدایی مراجعه می کنند.

مشاوره کودک - روش تربیت کودک
مشاوره رفتاری کودکان

مشاوره برای کودکان عصبی و بی قرار

پس از بررسی وضعیت او و وقتی مشخص شد که رضا نیاز به روش خاص درمانی دارد. روش (CCPT) (بازی درمانی کودک محور) برای او در نظر گرفته شد. قرار شد که یک نفر از دفتر مشاوره کودک دو روز در هفته به مهد کودک رضا برود و جلسات بازی درمانی او را برگزار کند. این جلسات به مدت 6 هفته برای رضا برگزار شدند. سپس اخرین جلسه در مرکز مشاوره کودک برگزار شد و با ارزیابی هایی که انجام شد مشخص شد رفتار رضا با هم سن و سالانش بهبود یافته است و سعی می کند حرف شنوی داشته باشد.

دقت داشته باشید که روند درمانی برای کودکان کمی طولانی تر است و رایج ترین تکنیک در مشاوره کودک همین روش بازی درمانی می باشد که با توجه به شرایط آن کودک مشخص می شود.

نقش مشاوره کودک در درمان لجبازی کودک

یکی از رایج ترین مشکلاتی که والدین با کودکان دارند لجبازی کودک می باشد. که سعی می کند به هر نحوی شده است به خواسته خودش برسد. از این رو برخی از والدین از کتاب مشاوره کودک استفاده می کنند. اما در اینجا می خواهیم نمونه از درمان لجبازی کودک با استفاده از روش های روانشناس کودک برای شما بیاوریم.

ندا یک دختر 4 ساله است که به مهد کودک نمی رود. پدر او رئیس بانک است و مادرش نیز خانه دار است. آن ها بر این باورند که بهتر است آموزش های لازم را خودشان به دخترشان بدهند و با مهد کودک رفتن او مخالف هستند. ولی به تازگی متوجه شده اند که ندا درباره هرچیزی که قبلا رفتار عادی داشته است الان لجبازی می کند. از همین رو تصمیم گرفتند تا از یک مشاور کودک برای حل این مسئله کمک بگیرند. مادرش شماره مشاوره کودک را از یکی از دوستانش گرفت و پس از تعیین وقت به دفتر مشاوره مراجعه کرد.

مشاوره کودک چیست و آیا کودکان هم نیاز به مشاوره دارند؟
روانشناسی کودک

مشاوره برای کودکان لجباز 

پس از آن که مشاور کودک اطلاعات کلی ای از آن ها گرفت کمی با دنا صحبت کرد. پس از پی بردن به لجبازی او قرار بر این شد که برخی از تمرین های خانگی را با مادرش انجام دهد. این تمرین ها بر اساس سیستم پاداش و ارائه گزینه طراحی شده بودند. قرار شده بود که مادرش به دلیل اینکه تایم آزاد زیادی را در اختیار دارد هر روز یک ساعت را به صورت هدفمند با دنا بازی کند. جلسه دوم پس از مشخص شدن پیشرفت در روند درمان تمرین های دیگری به آن ها سپرده شد تا در خانه انجام دهند.

تمرکز این تمرین ها بر روی موضوع بحث نکردن بود. قرار شد با ندا وقتی که لجبازی می کند بحث نکنند و بجای آن از تمرین هایی که گفته شد استفاده کنند. جلسه سوم مشاوره پس از یک ماه برگزار شد و مشخص شد که مشکل لجبازی ندا تا حد زیادی برطرف شده است. اما با این حال قرار شد به توصیه روانشناس کودک تمرینات باز هم ادامه پیدا کنند.

باید توجه داشته باشید که در جواب لجبازی کودک اگر شما هم لجباز شوید فقط کار را بدتر کرده اید زیرا او در ادامه ی کار شما را الگو قرار می دهد و شرایط بدتر می شود.

نقش مشاوره کودک در درمان نافرمانی کودک

نافرمانی کودک یکی از رایج ترین اختلالات در کودکان سنین 7 تا 9 سال می باشد. در این زمان توانایی تحلیل کودکان بیشتر می شود و این اختلال پیش می آید. در کتاب مشاوره کودکان ابتدائی آورده شده است که این مشکل بخاطر تئوری پیشرفت و یا تئوری یادگیری باشد. تئوری پیشرفت می گوید که کودک شما سعی دارد در برخی از مسائل از شما مستقل شود و به همین خاطر دربرابر چیزهایی که به او می گویید نافرمانی می کند. در ادامه به این مثال توجه کنید.

روانشناسی و مشاوره کودک و نوجوان چیست
مرکز مشاوره کودک

مشاوره برای کودکان لجباز 

پارسا 8 سال سن دارد و کلاس دوم است. او در یک مدرسه غیرانتفاعی درس می خواند و به تازگی والدینش متوجه شده اند که رفتار او کمی تغییر کرده است. آنها متوجه شده اند پارسا در برابر چیزهایی که قبلا به او گفته می شد و به خوبی قبول می کرد حال مقاومت نشان می دهد و آن ها را اجرا نمی کند. علاوه بر این سعی می کند تا با رفتارهایش دیگران را اذیت کند. چون خانواده پارسا در شهرستان زندگی می کنند تصمیم گرفتند از مشاوره کودک تلفنی کمک بگیرند. پس از تماس با مرکز مشاوره کودک و توضیح شرایط پارسا قرار بر این شد که:

قرار شد که از روش درمان رفتاری- شناختی و بازی درمانی استفاده کنند. تمریناتی برای آن ها شرح داده شد که در خانه آن ها را انجام دهند. هدف این تمرین ها این است که پارسا ارتباط بهتری با والدینش برقرار کند و متوجه شود که ناسازگاری با آنها مزیت خاصی برای او ندارد. در جلسه دوم مشاوره تلفنی کودک پس از بررسی میزان پیشرفت قرار شد که نقش بازی درمانی پررنگ تر شود. قرار شد تا در برخی از کارها استقلال لازم به پارسا داده شود. به طور مثال وقتی می خواهد بیرون برود بتواند لباسش را خودش انتخاب کند. روند درمانی پارسا نزدیک به دو ماه از طریق مشاوره تلفنی کودک و مشاوره آنلاین کودک ادامه یافت تا اینکه میزان بهبودی مورد نظر حاصل شد.

نقش مشاوره کودک در درمان عصبانیت و پرخاشگری کودک

پرخاشگری در کودک می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد ولی اصلی ترین دلیل می تواند جلب توجه باشد. از این رو پرخاشگری و عصبانیت می تواند نشانه های یک نیاز در کودک باشد.

هانیه 7 سال سن دارد و تقریبا نزدیک به 6 ماه است که صاحب یک برادر شده است. اما والدین او متوجه شده اند که رفتار او کمی پرخاشگرانه شده است. به همین خاطر پس کمک گرفتن از مادربزرگ هانیه قرار شد که از مرکز مشاوره کودکان کمک بگیرند.

اهمیت مشاوره کودک
مشاوره کودک و نوجوان

مشاوره برای کنترل خشم کودکان

پس از مراجعه و پرسیدن چند سوال مشخص شد که دلیل این رفتار پرخاشگرانه کم توجهی والدین بعد از به دنیا آمدن بچه دوم بوده است. « این موضوع در خانواده هایی که بیش از یک فرزند دارند رایج است». پس از تشخیص مشاور کودک روند درمانی مد نظرش را مشخص کرد که کاملا خانواده محور بود. این درمان بدین صورت است که کودک در محیط خانواده و با مشارکت بالای والدین درمان می شود.

از راهکارهایی که برای این مشکل ارائه شد این بود که پدر و یا مادر هانیه چند جلسه در هفته را به صورت اختصاصی با هانیه بگذرانند. به طور مثال وقتی که مادر دارد از نوزادش نگهداری می کند، پدر هانیه با او به پارک برود و زمان خاصی را فقط به او اختصاص دهد. در جلسه دوم مشاوره پس از مشاهده روند رو به پیشرفت قرار شد با توجه به روانشناس کودک، هانیه لباس های برادرش را انتخاب کند تا کم کم حس محبت و علاقه نسبت به او در هانیه تقویت شود. قرار بر این شد تا زمانی که هانیه از این دوره گذر نکرده است این موارد رعایت شوند.

همانطور که دیدید مشاوره کودک یکی از مهم ترین مشاوره ها هست. زیرا می تواند در روند تربیت کودک و به تبع در آینده او بسیار موثر باشد.

سوالات متداول

آیا لجبازی کودک را می توان با کمک مشاور کودک درمان کرد؟

لجبازی در کودکان یک مورد کاملا شایع می باشد که خوشبختانه با پیشرفت علم روانشناسی کاملا قابل درمان است. از این رو روانشناس کودک با استفاده از روش های بازی درمانی کودک محور این اختلال را برطرف می کنند

مشاوره تلفنی کودک چه کمکی به ما می کند؟

برخی از مادران در نحوه برخورد با کودکشان حساس هستند و می خواهند رفتار درستی را با او داشته باشند. از این رو مشاوره تلفنی کودک می تواند در هر زمانی که شما نیاز به کمک دارید به شما خدمات مشاوره کودک را ارائه دهد.

آیا همیشه روند درمانی کودکان با کمک خانواده آن ها خواهد بود؟

درست است که خانواده موثرترین نقش را در تربیت کودکان دارد. ولی نحوه درمان اختلالات کودک بسته به تشخیص روانشناس کودک دارد. از روش های دیگر درمانی می توان به گروه درمانی یا ارتباط مستقیم با روانشناس اشاره کرد.

دسته بندی:

برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره تلفنی - تماس با تلفن ثابت - بدون صفر

09353000102 (سراسری)

09353000102 (تهران)